boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Nachtouders

Nachtouders Saskia de Coster
  • Nachtouders
  • Coster, Saskia de
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Ken je dat gevoel dat je helemaal niet geschikt bent om ouder te zijn? Dat je het gevoel hebt dat je het verkeerd doet? Je bent niet de enige!

Eén van de dingen die Saskia beweegt in het boek Nachtouders is de constante vraag: doe ik het wel goed? Tijdens hun jonge stappen op het pad van het ouderschap – dat al een lange weg achter de rug heeft: twee vrouwen krijgen niet vanzelf samen een kind – lijkt iedereen het beter te weten dan zij. Adviezen van ouders zoemen door het hoofd van Saskia. De biologische vader en oma lijken zoveel beter te weten wat ze met het kind aan moeten dan zij. Is het moedergevoel eigenlijk wel groot en oprecht genoeg? Deze herkenbare worsteling maakt Nachtouders bijzonder, al komt dat ook door Saskia de Costers sublieme omgang met taal en vertelstructuren. Meanderend, maar rustig en gedecideerd leidt ze de lezer door het verhaal over het ouderschap van Juli en Saskia en hun reis naar het afgelegen Canadese eiland waar de biologische vader van hun kind vandaan komt.

Hoe fijn is het om een goed geschreven boek te lezen, waarin je je ook nog kan herkennen?

Van de uitgever:
Saskia en Juli gaan met hun zoontje van één jaar naar een Canadees hippie-eiland. Daar groeide Karl op, de biologische vader van het jongetje. Ze komen terecht in een wifiloze wereld waar de natuur de wetten dicteert en waar de eilandbewoners een pijnlijk geheim over Karl delen. Voor Saskia komt alles onder spanning te staan: haar relatie met Juli, haar vriendschap met Karl, haar schrijverschap. Is ze wel een echte moeder, als niet-biologische ouder? En kun je dat leren, een ouder worden? Hoe moet ze zich verhouden tot haar zoon, haar bloedeigen niet bloedeigen zoon?

ISBN 9789492478672
Uitgever Das Mag
Verschenen 2019
Bladzijden 427 blz.
Bindwijze Paperback