boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Musea die we niet bezochten - Brieven aan mijn dochter

Musea die we niet bezochten - Brieven aan mijn dochter Charo Crego
  • Musea die we niet bezochten - Brieven aan mijn dochter
  • Crego, Charo
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Ik ben jaloers op Charo Crego. Je zal je moederschap maar zó kunnen invullen! Toen de dochter van de Spaanse filosofe en kunsthistoricus Crego (tevens de dochter van filosoof, recensent en schrijver Ger Groot) uit huis ging, realiseerde Crego zich dat ze een essentieel deel van haar opvoeding had verzaakt: ze had niet voldoende overgebracht, in haar ogen, wat haar zo fascineert aan kunst. Daarom schreef ze haar dochter Clara in de jaren erna een aantal uitgebreide brieven over kunst. Fantastische colleges zijn het, nu verzamelt in Musea die we niet bezochten.
Met liefde voor kind en kunst, met kennis en zeer associatief schrijft Crego over diverse onderwerpen: van een Duits servies in het Joods Museum in Berlijn via Head VI van Francis Bacon tot de geschiedenis van de kleur blauw. Inspirerend en nieuwsgierigmakend! Kortom, geef ’t aan moeder zodat ze het terug kan geven aan haar kinderen of gewoon voor haarzelf, zodat ze met hernieuwde interesse naar kunst zal kijken.

Van de uitgever:
Musea die we niet bezochten is een prachtig geïllustreerd brievenboek dat getuigt van een dubbele toewijding: die van een kunstfilosofe aan de schilderkunst, architectuur, beeldhouwkunst, film en fotografie, en die van een moeder aan haar dochter. Toen Clara uit huis vertrok om te gaan studeren, begon Charo Crego haar dochter brieven te schrijven over wat haar zo boeit in kunst. Herinneringen aan haar eigen eerste jaar in Amsterdam, studerend in de bibliotheek van het Stedelijk Museum. Een beschouwing over de architectuur van de Amsterdamse School, die arbeiders moest verheffen. Herinneringen aan een gezamenlijke reis naar New York en een beschouwing over de bijzondere architectuur van die stad. De geschiedenis van een paar portretfoto’s van een eeuw oud, tussen het vuilnis gevonden. Het verhaal van kunst in de oorlog: hoe creëer je schuilplaatsen voor de schatten van het Stedelijk of het Prado, terwijl overal bommen dreigen te vallen? Kriskras door de geschiedenis en van het ene onderwerp naar het andere springend, weet Charo Crego haar brede kennis en passie over te brengen – eerst op Clara en nu ook op de lezer van dit brievenboek.

ISBN 9789024424436
Uitgever Boom Uitgevers
Verschenen 2019
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze Paperback