boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

misdaadmanifest

misdaadmanifest whitehead
  • misdaadmanifest
  • colson whitehead
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Het vervolg op Harlem Shuffle, deel twee van een nu al bejubelde trilogie

Aby:
Op het moment van verschijning stonden de kranten er al vol mee, het nieuwe boek van Colson Whitehead, over criminaliteit en corruptie in het New York van de jaren zeventig.

De uitgever:
Het zijn de jaren zeventig en de misdaad viert hoogtij in New York. Ray Carney, familieman, huisbaas en (ogenschijnlijk) keurige eigenaar van een goedlopende meubelzaak in Harlem, heeft zijn dubbelleven als heler afgezworen. Hij is vastberaden om op het rechte pad te blijven. Totdat zijn dochter hem smeekt om kaarten voor The Jackson 5. Het kan vast geen kwaad om Munson, zijn oude contactpersoon bij de politie en een beruchte fixer, een gunst te vragen. Munson eist een wederdienst en plotseling wordt het voor Carney ingewikkeld, zelfs levensbedreigend om zich te onttrekken aan het spel… Ondertussen probeert Carneys oude vriend en wapenbroeder Pepper mee te komen met de veranderende mores van de Harlemse onderwereld. En om af en toe een klusje te klaren. Uiteindelijk zullen Carney en Pepper het samen moeten opnemen tegen de ongure, gewelddadige en corrupte machthebbers van hun aftakelende metro-pool. Maar het juiste doen heeft altijd zijn prijs.

ISBN 9789025474799
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2023
Bladzijden 400 blz.
Bindwijze paperback