boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Miniapolis 9789025472030

Miniapolis essen
  • Miniapolis 9789025472030
  • Rob van Essen
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

oerHollandse situaties tot iets diep absurdistisch verheven

Lot:
Van Essen schaart zich steeds duidelijker tussen die Nederlandse grootheden die alledaagse, oerHollandse situaties tot iets diep absurdistisch kunnen verheffen. Valens, Alberts, Belcampo… Voskuil op zijn lichtere momenten… Vaak doen ze dat met kleine ingrepen, oog voor detail, zorgvuldig gebruik van de kwaliteiten van de Nederlandse taal, een zinswending, een scheve gebeurtenis. Ik geniet daar erg van. Miniapolis begint wat dat betreft al goed met een zwenkende, beregende tram en een kantoor met een witte kunststof deur.

De uitgever:
‘Miniapolis’ is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, melancholisch maar nooit zonder humor. Zeggen ze niet altijd dat de reis belangrijker is dan de bestemming? Misschien is dat zo. Maar soms heeft de bestemming het laatste woord. De moeder van Jonathan is vier jaar geleden overleden. Toch ziet hij haar op een ochtend in de tram. Hij neemt haar mee de stad uit, op zoek naar het landhuis waar ze is opgegroeid en waarover ze vreemde verhalen vertelt. Ondertussen werken Scherpenzeel en Wildervanck, twee collega’s op een bijkantoor van een gemeentelijke dienst, aan hun eigen ontsnapping. Ook zij verlaten de stad, per fiets, zonder te weten waarnaar ze op weg zijn. Geplaagd door demonen uit het verleden, wederzijds ongemak en tijdelijke vlagen onverwoestbaar optimisme komen deze vier mensen uiteindelijk niet alleen elkaar, maar ook zichzelf tegen. In 2019 ontving Rob van Essen de Libris Literatuur Prijs voor ‘De goede zoon’.

ISBN 9789025472030
Uitgever atlas contact
Verschenen 2021
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze paperback