boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

mijn zus is mijn schat

mijn zus is mijn schat, theunis
  • mijn zus is mijn schat
  • Kelly Theunis
  • € 14,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Aandoenlijk, informatief maar ook luchtig boek over de broer van een overleden meisje

Aby:
Boeken over ziektes en ellende bij en voor kinderen zijn niet altijd even lekker leesbaar en zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar “mijn zus is mijn schat” is een prachtig, luchtig en ook aandoenlijk boek over een jochie dat zijn zus heeft verloren aan leukemie, en nu zelf met zijn verdrietige ouders moet zien door te leven. Dat lukt niet zo makkelijk, met iedereen in de eigen verdrietverwerkingsmodus.
Mooi boek, prettig opgemaakt en geïllustreerd, een voorbeeld van hoe het kan.

De uitgever:
Vandaag ging Mira dood om 13.04 uur. Ik heb de hele tijd op de klok gekeken. Ik was niet aan het aftellen. Ik probeerde gewoon de minuten wat langer te maken. Als je op de klok kijkt, lukt dat een beetje. 13.04 uur was niet laat genoeg, vond ik. Marcel is tien wanneer zijn zusje Mira sterft. Mira had leukemie. Leukemira, zo noemde hij haar. Daar moest zij altijd erg om lachen. Wanneer Marcel per toeval Mira’s dagboek vindt, besluit hij hierin verder te schrijven.

ISBN 9789464290110
Uitgever baeckens
Verschenen 2021
Bladzijden 112 blz.
Bindwijze hardcover