boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

mijn leven als mens

mijn leven als mens Leeuwen
  • mijn leven als mens
  • Joke van Leeuwen
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Prachtig geschreven, lichtvoetige terugblik van een zojuist gestorven jonge vrouw op haar leven zonder ....

Aby:
Om de par bladzijden tekende ik een blij gezochtje in de kantylijn, door een mooie gedacte, een vrolijkheidje, een stukje tekst dat ik o zo graag even hardop wilde voorlezen. Wat een tof boek over een meisje dat bij haar geboorte gescheiden wordt van haar doodgeboren siamese tweeling, en daar steeds aan herinnerd wordt door haar ouders. Het gemis van haar zusje is niet haar enige gemis.
Joke van Leeuwen schrijft luchtig en speels, maar gaat de zure onderwerpen niet uit de weg. Haar schrijfstijl maakt het (zeer goed!) dragelijk.

De uitgever:
‘Gisteren ben ik doodgegaan, onverwacht en banaal, met mijn hoofd op een harde tegelvloer die een optische illusie vormt van kubussen.’ Zo begint de achttienjarige Dinka vanuit het hiernamaals te vertellen. Al meteen komt ze daar haar bij de geboorte overleden tweelingzusje tegen, dat ze altijd heeft gemist. Samen zien ze hoe Dinka’s korte leven verliep, in de schaduw van haar dode zusje en op de drempel van de nieuwe eeuw. Hoe ze verliefd wordt op Mier, een werelds meisje met een onstabiel verleden. Als blijkt dat Dinka’s naïeve vertrouwen is geschaad, neemt ze het heft in eigen handen.

Mijn leven als mens is een roman over het leven zelf, met humor en hartzeer, over verraad en vertrouwen, over hechten en loslaten. Joke van Leeuwen op haar best.

ISBN 9789021426433
Uitgever Querido
Verschenen 2021
Bladzijden 196 blz.