boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Mijn konijn van vaderskant

mijn konijn van vaderskant keret
  • Mijn konijn van vaderskant
  • Etkar Keret
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Grootmeesterlijke korte verhalen

Aby:
Er liggen wat engelstalige bundels en een kidnerboek van Etkar Keret in mijn boekenkast. En nu komt deze Nederlandse vertaling er ook bij. Man-o-man, wat hou ik van Etkar Keret. Het titelverhaal vangt in een stuk of tien bladzijden scheiding, ruzie, verdriet, metamorfoses en vriendschap samen. Doe hem dat maar eens na. En het eerste stuk, over een menselijke kanonskogel, schiet al meteen een vrolijk gat in het donkere wolkendek (en in mijn bijpassende humeur).

De uitgever:
Deze verhalen hadden door niemand anders geschreven kunnen worden dan door Etgar Keret. Ook in deze nieuwe bundel toont hij zich weer een meester in korte vertellingen die ogenschijnlijk absurd zijn, maar bijzonder genoeg altijd geloofwaardig en diepmenselijk. Zijn personages worstelen met ouderschap en familie, oorlog en games, marihuana en pancakes, herinneringen en liefde. In ‘Elke dag jarig’ bijvoorbeeld zet een rijke, verveelde man een advertentie om verjaardagen te kopen – waarom zou hij genoegen nemen met slechts één verjaardag per jaar? Hilarisch is ook het feuilleton dat begint met een e-mail aan de eigenaar van de escaperoom ‘Storing aan de rand van het sterrenstelsel’, die al snel ontaardt in een epische scheldkanonnade over en weer. En in het betoverende titelverhaal zien drie zusjes in een konijn hun pas vertrokken vader, tot ongenoegen van de boze moeder. Bij een uitstapje ontmoeten ze een jongen met eveneens een bijzonder konijn bij zich. Etgar Keret (Tel Aviv, 1967) is volgens The New York Times een genie. In Nederland dook hij voor het eerst op met Pizzeria Kamikaze (2001). Daarna volgden onder meer Verrassing, Superlijm en Zeven vette jaren. Zijn boeken verschijnen in meer dan veertig landen. Naast schrijver is Keret filmmaker. In 2007 won hij met zijn vrouw Shira Gefen de Camera d’Or voor de film Jellyfish.

ISBN 9789057592294
Uitgever podium
Verschenen 2020
Bladzijden 335 blz.
Bindwijze paperback