boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Migratie

migratie cohen
  • Migratie
  • Robin Cohen
  • € 27,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een snelle blik op alle migratiestromen over de hele wereld

Aby:
Als je niet veel tijd hebt, maar snel heel veel te weten wilt komen over de manier waarop en de redenen waarom mensen over de wereld trekken en trokken, is dit boek een aanrader. In korte hoofdstukken met duidelijke grafieken en verhelderende illustraties komen de verplaatsingen aan de orde, van allerlei dispora’s tot slavenhandel, van arbeidsmigratie tot vluchtelingen, van huwelijksbootjes tot detentie-vluchten.
Incidenteel wat bovenmatig doorwrocht geformuleerd, maar toch de moeite waard.

De uitgever:
Al vanaf het begin van de menselijke geschiedenis, zijn we in beweging. Door het nomadisch bestaan van de eerste volkeren, maar ook door natuurrampen, klimaatverandering, oorlog en hongersnood hebben mensen zich over de hele wereld verspreid.
Migratie is dus al zo oud als de weg naar Rome, maar waarom is het dan nu zo politiek gevoelig? Waarom vertrekken migranten? Waar gaan ze naartoe, in welke aantallen en om welke redenen? En vormen migranten een bedreiging voor de sociale en politieke orde? Al deze vragen worden beantwoord in dit gezaghebbende boek van een van de meest toonaangevende migratiewetenschappers van Groot-Brittannië.
Dit prachtige boek behandelt de lange geschiedenis van migratie, bespreekt veel regio’s en thema’s, en geeft context en kleur aan een van de meest urgente kwesties van onze tijd. De tekst is aangevuld met een reeks levendige kaarten, foto’s en krachtige grafische afbeeldingen.

ROBIN COHEN is emeritus hoogleraar ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Oxford en voormalig directeur van het International Migration Institute. Hij bekleedde wetenschappelijke functies terwijl hij onderzoek deed in o.a. Nigeria, Zuid-Afrika en Amerika en is een autoriteit op het gebied van internationale migratie en de culturele en sociale gevolgen hiervan. Hij schreef eerder Frontiers of identity: the British and the others, Global diasporas: an introduction en Migration and its enemies.

ISBN 9789059569829
Uitgever Fontaine
Verschenen 2019
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze hard-cover