boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Midnight Chicken

midnight chicken risbridger
  • Midnight Chicken
  • Ella Risbridger
  • € 20

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Lekker feelgood eten tegen depressie

Lot: Ik krijg niet alleen honger van het lezen in Midnight Chicken, maar ook een enorme hoeveelheid levenslust. Dat komt niet in de laatste plaats door de robuste, kleurrijke tekeningen van Elisa Cunningham. Risbridger schrijft bovendien verhalen tussen haar recepten. Meer lees je in het blog over boek van de week, Recepten voor levenslust.

Aby:
Hilarische zinnen, een hart onder de riem, persoonlijke verhalen, beschouwingen over eten, ontwapenende tekeningen en heerlijke recepten. Wat wil je nog meer. Topboek. Niet meer over schrijven, maar aan de kook!

De uitgever:
Er was een tijd dat de wereld voor Ella Risbridger overweldigend was geworden. Geluiden waren te luid, kleuren waren te fel, elke beweging te veel. Op een nacht lag ze op haar keukenvloer, zich afvragend of ze ooit zou opstaan en het was de gedachte aan een kip, aan het braden en eten, die haar overeind bracht en haar de zin in het leven terug gaf. Trek een fles wijn open, ga er rustig voor zitten en geniet van al het moois dat koken te bieden heeft.
Dingen om te onthouden
‘Dit boek heeft drie leefregels en ik moedig je aan die te onthouden en ze vaak toe te passen.
1. Voeg zout toe aan je pastawater.
2. Voeg bij twijfel boter toe.
3. Zet door.’

‘Een prachtig, ontroerend en hoopvol kook- en leesboek over hoe koken je hart en ziel oprecht kan helen. (Koop het alleen al voor de illustraties!) Dit boek is een absolute aanrader! … overigens ieder mooi verhaal dat begint met een gebraden kippetje is het lezen meer dan waard.’
Yvette van Boven

‘Midnight chicken is een kookboek dat ik van kaft tot kaft op de bank heb gelezen. En ik kreeg ontzettend veel zin om mijn eigen dingen te koken op Ella’s manier. De tijd nemen met een glas wijn in je hand, precies koken waar je zin in hebt en alles delen met veel vrienden.’
Charlotte Kleyn in Het Parool

ISBN 9789059561359
Uitgever Fontaine
Verschenen 2020
Bladzijden 288 blz.
Bindwijze hardcover