boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

middelkind

middelkind applebaum
  • middelkind
  • Kirsty Applebaum
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een spannend en ontroerend lesje moraal en dapperheid in een lekker leesbaar jeugdboek

Aby:
Een spannend en ook ontroerend 11+ boek over een meisje dat zich laat meeslepen in de onwaarheden van machthebbers, maar zich er uiteindelijk aan moet (en weet te) onttrekken, om alles wat zij en anderen mispeuterd hebben ongedaan te maken. Een lesje over moraal en dapperheid voor de jeugd.

De uitgever:
Onze oudsten zijn helden, onze oudsten zijn speciaal…’
Waar Maggie woont, worden de oudste kinderen op handen gedragen. Zij hoeven niks en mogen alles. Want als ze 14 zijn, gaan ze voor altijd weg. Naar ‘kamp’, waar ze leren vechten in de Stille Oorlog. Maggie is een middelkind, en ze voelt zich ongezien. Dan ontmoet ze Una, een dwalersmeisje. Dwalers zijn vies, vals en verachtelijk, dat is Maggie met de paplepel ingegoten. Una heeft hulp nodig, en Maggie besluit om haar vertrouwen te winnen. Want als zij een dwaler kan vangen, zal ze een held zijn en eindelijk respect krijgen. Zo zet Maggie een reeks van gebeurtenissen in gang die ze niet meer kan stoppen, en die haar hele wereld op z’n kop zullen zetten…

ISBN 9789021681795
Uitgever ploegsma
Verschenen 2021
Bladzijden 248 blz.
Bindwijze hardcover