boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

met wat geluk

met wat geluk heytze
  • met wat geluk
  • Ingmar Heytze
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Dagelijks en onalledaags lief en leed, hoop en ongemak bezongen door een grootse dichter.

Aby
Dagelijks en onalledaags lief en leed, hoop en ongemak bezongen door een grootse dichter.

de uitgever;
Met wat geluk is de twaalfde dichtbundel van Ingmar Heytze. De dichter gaat door met dat waar hij het beste in is: zijn eigen leven en fascinaties verdichten in poëzie waarin iedereen zichzelf terug kan vinden.
Wat is er gebeurd? Ingmar Heytze is de vijftig voorbij en tegen zijn zin voorzien van een leesbril. Oude huizen zijn verlaten en nieuwe weer betrokken. De dochters uit De man die ophield te bestaan (2015) en Ik wilde je iets moois vertellen (2018) zijn uit de luiers. In de generatie opa’s en oma’s is het grote sterven begonnen, de wereld zucht onder oorlog, klimaatcrisis en de naweeën van een pandemie. Hoe houd je een acceptabel humeur onder zulke omstandigheden? Hoe ga je goed om met een leven waarin gewone dagen – er gaat immers niets boven een gewone dag – steeds schaarser lijken? Hoe maak je iets van je leven als het maar blijft veranderen, wat je ook doet of laat? Misschien luidt het antwoord wel: met wat geluk.

ISBN 9789463811576
Uitgever podium
Verschenen 2022
Bladzijden 56 blz.
Bindwijze paperback