boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Mensen zijn ingewikkeld

kaft mensen zijn ingewikkeld
  • Mensen zijn ingewikkeld
  • Scheepers, Floortje
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Brengt de complexiteit terug

Van Lot:
Floortje Scheepers richt in Mensen zijn ingewikkeld haar verkoelende blik op ons, de mens zelf. Ze pleit voor het accepteren van complexiteit in ons mensbeeld, op alle plekken. In onderzoek, in psychiatrische behandelingen, in de samenleving en in het denken zelf. Scheepers zet aan het denken, bevraagt onze aannames en trekt vast denkpatronen in twijfel. Een aanrader!

Van de uitgever:
We zijn steeds meer gaan geloven dat mensen met psychische problemen een hersenstoornis hebben of op zijn minst een afwijking, en dus ziek zijn. Maar zijn mensen niet veel te ingewikkeld om zo begrepen te worden?
Floortje Scheepers beschrijft waarom menselijk gedrag te complex, dynamisch en veranderlijk is om volledig te kunnen doorgronden met logica en te vatten in modellen of kaders als de DSM. We moeten bescheiden zijn over wat we weten en begrijpen van gedrag, en accepteren dat mensen adaptieve complexe wezens zijn die, als zij ontregelen, in verbinding met de ander tot herstel kunnen komen – ook als we de oorzaak van die ontregeling nooit helemaal kunnen doorgronden.

ISBN 9789029541756
Uitgever De Arbeiderspers
Verschenen 2021
Bladzijden 240 blz.
Bindwijze paperback