boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Meneer Wilder en ik

wilder coe
  • Meneer Wilder en ik
  • Jonathan Coe
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Dit boek ademt de zomer

Van Lot:
Ken je van die zomeravonden dat je op een terrasje zit op je vakantiebestemming? Denk: een van de laatste avonden. Het weer is mooi, de drank is koel en het uitzicht is tegelijk nog steeds prachtig en al vertrouwd? Je weet al dat je afscheid moet gaan nemen, het vakantiegevoel is al vervaagd, de nieuwe plekken voelen al vertrouwd, er is ook al heimwee naar wat er straks niet meer is… Zo leest Meneer Wilder en ik. Zomers, licht, melancholisch en fijn vertrouwd. Een glimlach hier, een voorleespassage daar. Prachtig. Voor in iedere koffer.

Van de uitgever:

In de zomer van 1977 vertrekt de naïeve jonge vrouw Calista om op wereldreis te gaan. Via de Verenigde Staten komt ze terecht op een Grieks eiland dat wordt omgebouwd tot een filmset. Bij toeval werkt ze daar voor de fameuze regisseur Billy Wilder, over wie ze zo goed als niets weet. Maar de tijd die ze doorbrengt in dit luxueuze, onbekende oord zal haar voor altijd veranderen.Terwijl Calista geniet van het avontuur, realiseert Wilder zich dat zijn carrière zo goed als voorbij is. Niet langer geliefd in Hollywood heeft hij zijn nieuwe film laten financieren door Duitse producenten. Wanneer Calista hem volgt naar München voor het filmen van wat extra scènes, wordt ze deelgenoot van Wilders duistere familiegeschiedenis.
Meneer Wilder en ikis zowel een tedere coming-of-ageroman als een portret van een van de meest intrigerende mensen uit de filmwereld. De Britse meesterverteller Jonathan Coe schrijft meeslepend over het verstrijken van de tijd en roem, over het belang van familie, en de gevaarlijke aantrekkingskracht van nostalgie.

ISBN 9789403125015
Uitgever Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Verschenen 2021
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze paperback