boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Man zonder rijbewijs

  • Man zonder rijbewijs
  • Oek de Jong
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Lot:

Nooit had Oek de Jong een rijbewijs nodig, vond hij. Tot hij ineens zijn leeftijd voelde. De grappige beschrijvingen van zijn rijlessen worden afgewisseld met jeugdherinneringen en mijmeringen over Amsterdam en de veranderingen in zijn leven. Zeer goed besproken. Zeer breed cadeau te geven.

van de uitgever:

Romanschrijver Oek de Jong stelt zich de vraag: waarom nam ik pas op late leeftijd autorijles? Man zonder rijbewijs is verrassend autobiografisch, vol zelfspot. Over rijles, schrijven, de invloed van je ouders op wie je wordt in het leven.

In ‘Man zonder rijbewijs’ beschrijft Oek de Jong, die nooit heeft willen autorijden, dat hij alsnog rijles wil nemen. Plaats van handeling is Amsterdam, de stad waar hij al bijna vijftig jaar woont en die hij in de lesauto opnieuw en nu in al zijn uitgestrektheid ontdekt. Waarom is hij hier zo laat mee begonnen? Die vraag leidt terug naar hoe hij is geworden wie hij is. Beelden komen op: een bijna fatale rit in de auto van zijn moeder, hoe hij door een eenzelvige vader en moeder werd gevormd, het machismo van zijn Friese grootvader, ongelukken en ‘narrow escapes’, reizen in Egypte en Marokko zonder auto, het effect van schrijver-zijn op een leven. Zijn eerste rit op de Ring van Amsterdam bezorgt Oek de Jong de schok die de aanzet is geweest tot het schrijven van ‘Man zonder rijbewijs’, een verrassend memoir vol humor en zelfspot.

ISBN 9789025473921
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2022
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze paperback