boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

mama's laatste omhelzing

mama laatste omhelzing waal
  • mama's laatste omhelzing
  • Frans de Waal
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een schitterend boek over de emoties van dieren

De Uitgever:
In ‘Mama’s laatste omhelzing’ richt Frans de Waal zich op het rijke emotionele leven van dieren. Het boek opent met het dramatische afscheid in Burgers’ Zoo tussen Mama, een stervende 59-jarige chimpansee, en Jan van Hooff, de bekende hoogleraar biologie. Hun laatste ontmoeting werd gefilmd en vervolgens door miljoenen mensen bekeken. Na zijn succesvolle boek ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’, brengt de Waal met ‘Mama’s laatste omhelzing’ onder de aandacht dat mensen ook emotioneel meer verwant zijn aan dieren dan we denken. Frans de Waal interpreteert gezichtsuitdrukkingen en vertelt over de emotionele kanten van dierlijke én menselijke omgangsvormen. Hij ziet geen fundamenteel verschil tussen dierlijke en menselijke emoties en bespreekt de gevolgen van deze visie voor de manier waarop we met dieren omgaan. Dankzij de vele voorbeelden en de heldere taal van De Waal is ‘Mama’s laatste omhelzing’ niet alleen een feest om te lezen, maar verandert het ook voorgoed onze kijk op het gevoelsleven van dieren.

Aby
Wat een prachtig boek over een prachtig onderwerp. Hebben dieren emoties, en wat voor emoties zijn dat? Kunnen wij die als mensen wel zien en begrijpen? En is het relevant? Het antwoord op de laatste vraag is in ieder geval ja. En Frans de Waal vertelt prachtige en persoonlijke verhalen die fijne inzichten overbrengen over de andere vragen.

ISBN 9789045034294
Uitgever atlas contact
Verschenen 2019
Bladzijden 368 blz.
Bindwijze hard-cover