boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Maangloed

Michael Chabon Maangloed
  • Maangloed
  • Chabon, Michael
  • € 25,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Chabon kan schrijven. En hoe. Ik ben elke keer gegerepen door zijn treffende metaforen, zijn beeldende beschrijvingen van lijven en bewegingen, zijn oog voor gewone mensen met gewone grote problemen. Deze keer neemt hij het levensverhaal van zijn grootvader als uitgangspunt. Op zijn sterfbed verhaalde die over zijn avontuurlijke leven. Chabon probeert te achterhalen of het allemaal klopt. Of is dat zo? Naast een heerlijk verhaal lees je in dit boek ook de vraag: wat is waar van wat we elkaar vertellen? In hoeverre zijn wij betrouwbaar als verteller?

Na het doorslaande internationale succes van ‘De wonderlijke avonturen van Kavalier & Clay’  werd het in Nederland iets stiller rond de Amerikaanse auteur Chabon. Maar met ‘Maangloed’ voegt Michael Chabon een nieuw hoogtepunt toe aan zijn diverse oeuvre. Het boek vertelt het tumultueuze leven van Chabon’s grootvader. Biografisch, maar waar nodig deinst Chabon er niet voor terug feit en fictie te vervlechten. Zoals het een ware ‘Great American Novel’ betaamt, schetst Chabon aan de hand van één levensverhaal een veel groter verhaal. Via de Joodse ghetto’s van Philadelphia, naar de Tweede Wereldoorlog en het NASA-ruimteprogramma.

ISBN 9789026337772
Uitgever Ambo/Anthos
Verschenen 2017
Bladzijden 404 blz.
Bindwijze Paperback
Andere talen engels - €17,95