boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Lowie, van de vogel en de dief

lowie Boonen
  • Lowie, van de vogel en de dief
  • Stefan Boonen
  • € 19,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Het verrassendste kinderboek van 2022

Aby:
Het meisje Lowie is huismus tegen wil en dank. Sloofje bij de Simmers, akelige types in de traditie van Roald Dahl of Tosca Menten. Moederziel alleen is ze ook, haar zorgzame oma is overleden, haar vader nagenoeg onbekend, haar moeder ergens anders, hopelijk daar waar het haar goed gaat.

Lowie zou tot haar volwassenheid slaafs werk kunnen doen, maar haar ziel is vrij en vluchtig als een vogel, haar sprongen zo hoog dat geen heg of muur haar kan stoppen. Op zoek naar beter treft ze vrienden die hulp kunnen gebruiken, kappers die hulp zoeken, kommissaars die hopeloos hulpeloos zijn en zullen blijven, en echte ratelhond, en dorpsbewoners die medemenselijkheid hoog in het vaandel hebben. Nog afgezien van koningen en burgemeesters.

Wat een prachtige types bevolken dit boek, wat een wonderlijke, soms bonkige schittertaal bezigt de auteur, wat een feest is dit boek voor een ieder die de eerste hindernissen gewoon neemt en de bladzijden blijft omslaan.
Lowie is wat mij betreft het verrassendste jeugdboek van 2022.

De uitgever:

Zie je haar al zitten? Tikkend met haar voet, beetje naar voor gebogen. Het hondje dat onder de stoel ligt. Dat ze zou glimlachen, om zich heen kijken. ‘Is er iemand dood soms?’ Dat er wordt geknikt. ‘Ja.’ ‘Wie dan?’ ‘Jij?’ ‘Ik? O ja!’ Ze zou glimlachen en verlegen haar schouders ophalen. De verbaasde blik in haar bruine ogen. Dat al die mensen hier zijn, speciaal voor haar? Ook meneer en mevrouw Simmer? Zelfs iemand die op een koning lijkt. Dat ze haar tong uitsteekt naar de Kommissaar. Pech he. Hoe die daar staat, achteraan, de pet in zijn handen, zijn voeten iets uit elkaar, als een standbeeld in een zwart pak. De kleine Dilha plukt stofjes uit de lucht. Later, als hij groot is, wil hij precies worden zoals Lowie. Als je niet veel tijd hebt: Dit verhaal gaat over een meisje. Lowie. Ze loopt weg. Op het laatst gaat ze (bijna) dood. En meer natuurlijk, véél meer. Stefan Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg en orthopedagogie. Hij schreef zijn eerste boek in 2000 en sindsdien staan er al meer dan 80 titels op zijn naam. Zijn werk werd beloond met meerdere prijzen, waaronder de Leesjury.

ISBN 9789464019391
Uitgever Pelckmans
Verschenen 2022
Bladzijden 288 blz.
Bindwijze hardcover