boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Lichte jaren

lichte jaren elizabeth jane howard
  • Lichte jaren
  • Howard, Elizabeth Jane
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een fijne Engelse landhuisserie in boekvorm! De Cazalets vormen het onderwerp van 4 boeken, waarvan de eerste nu is vertaald. We ontmoeten de familie voor het eerst eind jaren ’30 op hun landerige landgoed vlak buiten Londen. Je weet dat ‘t is wat je ervan verwacht, wanneer het begin je bevalt: Dienstmeisje Phyllis drukt de wekker uit naast het bed dat ze deelt met haar collega Edna. Die tijd. Die rijkdom. Die focus. Lichte jaren: voor als je Netflix thuislaat.

Van de uitgever:
De nadagen van het victoriaanse Engeland en de eerste onzekere jaren na het einde van de oorlog vormen de achtergrond van de vierdelige ‘Cazalet-kronieken’ van Elizabeth Jane Howard, die de periode 1937-1947omspannen. Deel 1, ‘Lichte jaren’, begint eind jaren dertig, in de laatste gouden jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In de zomermaanden komen drie generaties van de familie Cazalet bij elkaar op hun familielandgoed vlak buiten Londen. Ze vullen hun dagen met kinderspelletjes in het bos, picknicken op het strand, gin-tonics in de tuin, feestmalen in de eetkamer. Het is een zonovergoten, onbekommerde tijd – maar onder de idyllische oppervlakte broeien er affaires en gefnuikte ambities; en de oorlog werpt zijn schaduw vooruit. ‘Lichte Jaren’: voor de liefhebbers van ‘Downton Abbey’.

ISBN 9789025450403
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2017
Bladzijden 540 blz.
Bindwijze paperback