boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het licht bij noordenwind - Friso ten Holt, schilder

friso ten holt licht bij noordenwind truusje goedings
  • Het licht bij noordenwind - Friso ten Holt, schilder
  • Goedings, Truusje
  • € 27,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Wie liever dichter bij huis blijft, doet er goed aan deze zomer een bezoek te brengen aan Zwolle. In Museum de Fundatie is namelijk tot 1 oktober de wonderschone tentoonstelling Friso ten Holt – Licht en lijnen te zien. Ter gelegenheid van de expositie verscheen de monografie Het licht bij noordenwind – Friso ten Holt, schilder. Dit rijkgeïllustreerde boek over werk en leven van Ten Holt laat onder meer zien hoe de kunstenaar in het buitenland, in tegenstelling tot in eigen land, grote bekendheid vergaarde.

Van de uitgever:
In februari 1962 werd voor de schilder Friso ten Holt (1921-1997) een droom werkelijkheid. Terwijl hij in Nederland zijn schilderijen nauwelijks kon slijten, was binnen enkele uren na de opening van zijn eerste solo-expositie in Londen alles verkocht. Drie weken lang stond het publiek dagelijks in rijen tot ver buiten de kunsthandel om zijn werk te zien. Dit succes verraste ook de Nederlandse kunstwereld, waar men vond dat Ten Holt een doodlopende weg bewandelde. Zijn eigenzinnige oeuvre omvat olieverfschilderijen, tekeningen, etsen en aquarellen, die opvallen door hun helderheid, oorspronkelijke kleurgebruik, en monumentaliteit. Maar ook nu nog keert Ten Holt nauwelijks terug in overzichten van de Nederlandse kunst uit de twintigste eeuw. Redenen genoeg voor dit diepgravende en rijk geïllustreerde onderzoek naar zijn leven en werk. Kunsthistorica Truusje Goedings volgde Ten Holts leven en de totstandkoming van zijn oeuvre nauwgezet en laat vanuit haar ‘insiders’ positie de lezer meekijken over de schouder van de kunstenaar zelf.

ISBN 9789462621220
Uitgever Waanders
Verschenen 2017
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze paperback
Ook verkrijgbaar als Paperback - €