boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Leven in de verbeelding. Hella S. Haasse 1918-2011

  • Leven in de verbeelding. Hella S. Haasse 1918-2011
  • Aleid Truijens
  • € 34,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 6,95, tenzij anders aangegeven.

van Lot:

Mijn bewondering voor Haasse steeg tot ongekende hoogte toen ik me door het lezen van haar Zelfportret als legkaart realiseerde dat ze al dat geweldige werk schreef terwijl ze moeder met opgroeiende kinderen was. Het hele verhaal daarover in Truijens’ biografie.

van de uitgever:

Op 29 september 2011 overleed Hella S. Haasse op 93-jarige leeftijd. Ze liet een groot, veelzijdig en indrukwekkend literair oeuvre na. In de loop van haar leven groeide zij in haar publieke rol van wijze, vriendelijke en evenwichtige beschouwer. Maar wie zat er achter het welbekende beeld dat van haar bestond? Wie was de beroemde schrijfster als dochter, echtgenote en moeder?

Aleid Truijens werkte bijna acht jaar lang aan haar biografie, waarvoor ze de medewerking van de erfgenamen en toegang tot het gehele literaire en persoonlijke archief kreeg. De brieven, egodocumenten en gesprekken die zij voerde met mensen die Hella Haasse persoonlijk kenden, leverden opmerkelijke nieuwe informatie op. Haasse mocht dan een zondagskind lijken, zelf vond ze haar leven verre van gemakkelijk. Voor het eerst lezen we hoe ze het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding – alleen daar voelde ze zich thuis.

Truijens’ monumentale en rijkgeïllustreerde biografie toont hoe sterk Haasses leven en werk verweven zijn. We zien hoe het meisje dat werd geboren in voormalig Nederlands-Indië en op haar twintigste naar Nederland verhuisde, zich ontwikkelde tot de grootste schrijfster uit ons taalgebied.

ISBN 9789021436388
Uitgever Querido
Verschenen 2022
Bladzijden 600 blz.
Bindwijze Hardback