boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

het leven de baas

  • het leven de baas
  • Pia Callesen
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een goed voornemen voor 2023

Van Lot:

Leef meer, denk minder voor ouders van tieners. Callesen maakte furore met haar boek dat mensen uitdaagde om minder in hun hoofd te zitten met praktische tips. Nu heeft ze die tips omgeschreven voor ouders van pubers. Welke puber heeft nou geen zorgen? En hoe graag wil je als ouder niet je kind daarin steunen? Ho! Zegt Callesen. Als je almaar de nadruk legt op die zorgen en negatieve gedachten, versterk je dat bij je puber. Callesen geeft veel strategieën om je kind uit de spiraal van somberen en piekeren te helpen, in plaats van verder erin. Het klinkt mij, ouder van 2 pubers, als muziek in de oren.

Van de uitgever:

Het is pijnlijk om je tiener ongelukkig te zien, en als ouders willen we alles doen om hun verdriet, angst en ongemak te verminderen. Het probleem is dat we vaak te veel doen, laat psychologe Pia Callesen en bestsellerauteur van ‘Leef meer, denk minder’ zien in dit boek. Want door al je aandacht op het verdriet te richten, houden we onze tieners gefocust op hun zorgen en negatieve gedachten. In plaats daarvan moeten we hen laten zien dat gevoelens zoals droefheid, woede, angst, verdriet en angst even normaal, onvermijdelijk en vergankelijk zijn als vreugde, trots en geluk.

‘Het leven de baas’ is een behulpzame gids voor ouders, gebaseerd op metacognitieve therapie en de ervaring van de auteur met de uitdagingen die jongeren en hun ouders in therapie bespreken. Het boek geeft voorbeelden, advies en begeleiding over hoe ouders hun tieners kunnen helpen om minder te denken en meer te leven, zodat ze het leven weer de baas kunnenworden.

 

Zorgeloos leven uit een boekje leren. Het zal niemand verbazen dat ik er niets van verwachtte. Maar tot mijn verbazing raakte het me diep. – Ellen de Bruin, NRC Handelsblad, over ‘Leef meer, denk minder’

ISBN 9789043925778
Uitgever Kosmos Uitgevers
Verschenen 2022
Bladzijden 208 blz.
Bindwijze paperback