boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

lege kasten

De Carvalho-Lege kasten(
  • lege kasten
  • Maria Judite de Carvalho
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Portugese klassieker, over vrouwen die geleefd worden door of leven voor mannen

Aby:
Geschreven in de tijd dat het persoonlijke nog politiek gemaakt moest worden, over een vrouw wier leven bepaald wordt door de aanwezige en afwezige, de opdriengerige en afwijzende man.
Het past verrassend goed bij moderne literaire zieleroerselen.

de uitgever:
Dora is al tien jaar lang weduwe. Haar geliefde man leefde op zeer bescheiden voet en voor Dora en haar dochter blijkt er na zijn dood geen erfenis te zijn. Dora klampt zich heel traditioneel vast aan haar rouw, maar dat verstokte ritueel maakt haar afhankelijk van de hulp van vrienden en bekenden. Pas als haar schoonmoeder een ongelooflijk geheim over haar huwelijk onthult zal Dora moeten inzien dat ze haar jaren als weduwe heeft verkwist. Drie generaties vrouwen – Dora, haar dochter en haar schoonmoeder – moeten nu overleven in een wereld waarin hun hele identiteit is bepaald door miskleunende mannen die geen enkele verantwoordelijkheid dragen.
Lege kasten verscheen voor het eerst in 1966 en is een kraakheldere en genadeloze aanklacht tegen een door mannen gedomineerde wereld waarin vrouwen alleen maar een rol mogen spelen. Het boek is recent herontdekt en maakt nu wereldwijd furore.

ISBN 9789403181318
Uitgever De bezige Bij
Verschenen 2023
Bladzijden 142 blz.
Bindwijze hardover