boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Lampje

lampje annet schaap
  • Lampje
  • Schaap, Annet
  • € 20.99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Lampje 9+

Het schrijversdebuut Lampje van illustrator Annet Schaap is een van de beste kinderboeken van 2017. Lampje heeft een dooie moeder en een vader met één been. Als dochter van de vuurtorenwachter moet ze iedere avond het vuurtorenlicht aansteken. Maar als op een stormachtige avond de lucifers op zijn, kan het licht niet worden aangedaan. Pas bij het ochtendgloren wordt de schade duidelijk – en dat heeft vérstrekkende gevolgen voor Lampje.

Van de uitgever:
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

ISBN 9789045120379
Uitgever Querido
Verschenen 2017
Bladzijden 328 blz.
Bindwijze gebonden