boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Koken doe je zo

koken doe je zo
  • Koken doe je zo
  • Arthur le Caisne
  • € 25,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Lekker toegankelijke keukenweetjes voor iedereen

Aby:
Lang geleden kocht ik een encyclopedisch weetjesboek over keukenzaken. Bij nader inzien was de tekst te droog, en waren de weetjes te gedetailleerd om het boek interessant te maken. Met dit boek loop ik dat risico niet. Lekker toegankelijk geschreven, met veel plaatjes, precies zoals dat hoort in een weetjesboek voor iedereen. Van “waarom mag sushi-rijst niet in de sojasaus gedoopt worden”, tot “is rode zalm beter dan roze”, van “waarom verbrandt boter” tot “waarom mag je een inktvis niet in kokend water leggen”. Handige dingen die ik niet wist, vergeten was, of misschien wel niet eens wilde weten “waarom is het vet van lardo di colonnata zo lekker”.

De uitgever:
Hét handboek voor in de keuken! Iedere thuiskok met enige ambitie heeft de hang naar perfectie in de keuken: van een mooi gegaarde Bressekip, een kaasfondue met de juiste consistentie tot en met het uitserveren van het ultieme meergangenmenu voor vrienden en familie. Maar hoe doe je dat? Voor alle keukenprinsen en -prinsessen in spé is dit hét boek dat antwoord geeft op veelgestelde vragen in de keuken. ‘Koken doe je zo!’ is een mooi geïllustreerd en praktisch handboek en geeft 700 tips, trucs en wetenswaardigheden om je keukenskills te perfectioneren. Van het bereiden van perfecte bouillons en fonds tot en met altijd geslaagde soufflés. Leer de diverse snijtechnieken, de bereiding van diverse sauzen tot en met het klaarmaken van kreeft en het perfect gepocheerde eitje. Van diverse kooktechnieken tot en met het gebruik van de juiste keukenapparatuur en ingrediënten. ‘Koken doe je zo!’ maakt inzichtelijk hoe kookprocessen werken en leert je daarmee de chemie (en magie!) in je keuken te begrijpen. Of je nu een beginnend of gevorderd thuiskok bent: met dit overzichtelijke keukenhandboek kan iedereen aan de slag!

ISBN 9789461432247
Uitgever good cook
Verschenen 2019
Bladzijden 240 blz.
Bindwijze hardcover