boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

kleine bakkers

kleine bakkers niemeijer
  • kleine bakkers
  • issa niemeijer-brown & rachelle klaassen
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Brood bakken voor kleine (en grote!) mensen

Aby:
Mijn broer bakte zijn eigen glutenvrije brood, toen dat een tijdje nodig was. Het was een hele klus. Ik probeerde het ook, maar dat werd niets. Bovendien mag ik best wat kleverige gluten hebben. Maar ook gluterige broodjes gingen me niet goed af. Het zal met het geduld te maken hebben dat je moet hebben om met gist te werken.
Maar nu heb ik mijn hoop gevestigd op dit broodbakboek (BBB) voor beginners (BBBvB). Toegankelijk geschreven voor ouders met kleine kinderen, voor kinderen zelf, voor ouders wier kinderen al lang geen hulp meer nodig hebben, en voor kinderlozen.
De broer van mijn beste vriend heeft een eigen ambachtelijke desem-bakkerij in Eindhoven. Ik denk dat ik zijn niveau nooit zal bereiken, maar een stapje op weg kan geen kwaad.

De uitgever:
Met dit boek wil ik mijn ervaring als bakker met een eigen bakkerij met je delen. Ik wil laten zien wat er gebeurt als je brood bakt. Hoeveel plezier het geeft om een brood uit de oven te halen. Hoe je ervoor zorgt dat het precies zo wordt als je het zelf wil. En vooral: hoe je kan samenwerken met de kleine beestjes en werktuigjes die in het deeg zitten verstopt. Kleine bakkers neemt je stap voor stap mee bij het bakken van brood, of het nu voor de eerste keer is of dat je het al vaker hebt gedaan. Met experimentjes en voorbeelden – en door het gewoon te proberen, te voelen en te proeven – kom je alles te weten over wat er gebeurt in een deeg en wat brood zo lekker maakt.

ISBN 9789493095748
Uitgever brandt
Verschenen 2021
Bladzijden 128 blz.
Bindwijze hardcover