boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

kapperszoon

kapperszoon bakker
  • kapperszoon
  • gerbrand bakker
  • € 29.99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Boeiend geschreven boek over een vaderloze kapperszoon

Aby:
Er valt van alles te vertellen over dit boek, over de kapperszoon die zijn vader niet heeft gekend, over de weinig spraakzame moeder, over de stoere opa, over de ongemakkelijke momenten met een zwembadjongen, maar het interessants is misschien wel de neutrale beschouwing door de schrijver zelf, met oog voor de vele details van het dagelijks leven.

De uitgever:
Simon heeft zijn vader Cornelis nooit gekend. Toen diens vrouw hem vertelde dat ze zwanger was, pakte Cornelis zijn biezen en een dag later was hij dood. Of nou ja, iedereen gaat ervan uit dat hij dood is; hij stond tenslotte op de passagierslijst van het klm-vliegtuig dat in 1977 crashte op Tenerife. Simon is net als zijn vader en grootvader kapper, maar erg gepassioneerd over dat knippen en scheren is hij niet. Bij hem is het bordje fermé vaker naar buiten gedraaid dan het bordje ouvert, want elke klant is een mens en mensen zuigen energie. Maar er is één klant met wie hij buiten de zaak contact heeft: de schrijver. De schrijver zoekt naar een onderwerp voor zijn volgende boek en wordt gegrepen door het verhaal van Simons vader. Aangespoord door de schrijver gaat Simon te rade bij zijn moeder en grootvader, die niet van plan zijn veel los te laten. Twaalf jaar na zijn laatste roman schrijft Gerbrand Bakker een fenomenale nieuwe roman over rouwverwerking en de niet te vermijden kracht van familiebanden.

ISBN 9789464520163
Uitgever Cossee
Verschenen 2022
Bladzijden 480 blz.
Bindwijze paperback