boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

John's Woodhouse

johns woodhouse van der zee
  • John's Woodhouse
  • Sytse vander Zee
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Mysterieuze beeldroman voor volwassenen over dood, verlies, intrige en lust

Aby:
Wat een wonderlijk boek. Heel veel (stemmig zwarte, gedetailleerde) tekeningen, afgewisseld met wat flarden uit mails, brieven en telefoongesprekken, maken samen een verhaal over een man die tot zijn verrassing hoort nog twee kidneren te hebben en vervolgens zijn eigen dood in scene zet en daarmee nogal wat gebeurtenissen in gang zet. Ga er maar aan staan. Ik heb het met plezier gelezen en bekeken. Weer eens wat anders.

Het stimuleringsfonds:
Het verhaal gaat over John Wood die verdwijnt en zijn dood ensceneert voor zijn nabestaanden, vanwege zijn verlangen om de reacties van zijn nabestaanden en erfgenamen te aanschouwen. Het verhaal wordt verteld in de vorm van brieven, sms-berichten, kaarten, flarden dialoog en beelden. Een groot deel van de beeldroman is tekstloos en er is een wisselwerking tussen tekstlezen en beeldlezen. Volgens Sytse van der Zee is dat niet erg gebruikelijk binnen volwassen literatuur, terwijl in kinderprentenboeken een wisselwerking tussen tekst en beeld meer geaccepteerd is. Uit de behoefte om volwassenen eenzelfde lees- en kijkervaring te bieden is ‘John’s Woodhouse’ ontstaan.

De uitgever:
Achterlatenwat nog openligt is onverdraaglijk. De open wonden, het onherstelbare, het onvervulde verlangen. Het verlangen naar hetgeen je nooit zult weten.

ISBN 9789089673220
Uitgever hoogland & van klaveren
Verschenen 2020
Bladzijden 160 blz.
Bindwijze hardcover