boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

In de schaduw van de stad

In de schaduw van de stad Van Lottum
  • In de schaduw van de stad
  • Jelle van Lottum en Lodewijk Petram
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een fijn boek over gewone mensen, mijn  lievelingsmensen, uit Amsterdam.

Aby:
Gewone mensen, dat zijn mijn  lievelingsmensen. Boeven, havenarbeiders, slachtoffers, helden, wezen, het soort waar je hart voor open gaat staan. In dit fijne boek worden ze gekoppeld aan herkenbare plaatsen in Amsterdam.

de uitgever:

In de schaduw van de stad is een prachtige, beeldend geschreven geïllustreerde geschiedenis van Amsterdam, waarin de verhalen worden verteld van de ‘gewone’ Amsterdammer.

Geen stad in Nederland is door de eeuwen heen zo vaak afgebeeld als Amsterdam. Op de talloze prenten, schilderijen en foto’s komen bijna altijd ook personen voor, veelal ‘gewone’ mensen, die er woonden of werkten. Nieuwsgierig geworden door de arme Duitse migranten uit hun eigen families, die in de negentiende eeuw in de Jordaan woonden, vertellen Jelle van Lottum en Lodewijk Petram in In de schaduw van de stad de verhalen van Amsterdammers die in de afgelopen vier eeuwen in de marge van de geschiedenis leefden.

Steeds vertrekkend vanuit een Amsterdams stadsgezicht gaan Van Lottum en Petram op zoek naar de geschiedenissen achter de afgebeelde plek. Zoals het verhaal van Dirkje Andries, die haar halve leven opgesloten in een werkhuis doorbracht, of dat van werfarbeider Wouter van den Berg. Het bestaan in de hoofdstad kwam voor velen neer op proberen te overleven. Tegelijkertijd biedt de stad haar inwoners al eeuwenlang kansen. Deze met verve opgetekende levensverhalen, rijkelijk aangevuld met beelden archiefmateriaal, tonen een onderbelichte kant van de geschiedenis. Het zijn deze gewone mensen die Amsterdam hebben gemaakt tot de stad die ze nu is.

ISBN 9789026351952
Uitgever Ambo ANthos
Verschenen 2023
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze paperback met flappen