boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg
  • Ik wil een wiegje worden, zei de wilg
  • Boerendans, Henriette
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Aby:

Highbrow, ingetogen, met schitterende prenten.

De illustrator Henriette Boerendans maakt schitterende houtsnedes. Ze zijn, zoals dat bij die techniek hoort, niet schreeuwerig maar wel gevoelsrijk. En ze passen wonderschoon bij een enigszins informatief prentenboek over de toekomst en het gebruik van bomen. Sommigen kunnen later een beukenhouten kast worden, anderen een wieg, en weer anderen een lekker hapje voor de kevers. De tekst is van woordkunstenares Bette Westera

CB:

‘Ik wil een wiegje worden, zei de wilg’ is een prachtige samenwerking tussen prijswinnend auteur Bette Westera en topillustrator Henriette Boerendans. Eerder maakten zij samen het indrukwekkende alfabetboek ‘Aap Beer Zebra’ (genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs). ‘Ik wil een wiegje worden, zei de wilg’ gaat over de warme, hoopvolle en soms eigenwijze overpeinzingen van de bomen. Wat gebeurt er met de bomen als ze straks omgehakt worden? De eik wil graag een eikenhouten kastje zijn. Dat wil de beuk eigenlijk ook wel. Maar dat kan niet, want hij is een beuk. Een beukenhouten tafel kan wel, maar dat wil hij niet. Dan gaat iedereen maar aan hem zitten. Nee, dan is hij liever speelgoed. Mooie blokken voor hoge torens, misschien. Met behulp van houtsneden maakte Henriette Boerendans ambachtelijke en sprekende illustraties bij de tekst van Bette Westera.

ISBN 9789025775315
Uitgever Gottmer
Verschenen 2021
Bladzijden 40 blz.
Bindwijze hardcover