boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Ik moet u echt iets zeggen

ik moet u echt iets zeggen
  • Ik moet u echt iets zeggen
  • Mensje van Keulen
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Kort en krachtig

Aby
Heb ik ooit wel eens iets gelezen van Mensje van Keulen? Vast wel. Maar wat en waar en wanneer? Geen idee. Maar het eerste verhaal uit deze bundel was meteen fijn. Een goed kroegverhaal, met een lach, een snik en een dode hond. Niks mis mee. Zo kon Carmiggelt dat ook. Een flink eind verder in het boek duikt een man het hotelbed in waar zijn vrouw al ligt, en gedraagt hij zich onverwacht beestachtig. De vrouw twijfelt tussen genot en echtscheiding. Dat zou Carmiggelt dan weer nooit zo geschreven hebben. Niet mis!

De uitgever:
In ‘Ik moet u echt iets zeggen’ van Mensje van Keulen komen ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen aan het woord die reden genoeg hebben om het leven niet altijd als een feest te omarmen. Wat aanvankelijk een doodgewone situatie lijkt mondt uit in de naakte waarheid, soms subtiel onthuld, soms als een mokerslag uitgedeeld. Een vrouw meldt aan de ontbijttafel achteloos en totaal onverwacht dat ze wil scheiden, een andere vrouw neemt wraak op haar bedillerige echtgenoot door de erfenis van zijn moeder een rol te laten spelen, de moeder van een moorddadige zoon doet een verrassend beroep op de rechter. Mensje van Keulen geeft een stem aan personages die niet vaak gehoord worden. ‘Horror en huiselijkheid’: deze delicate combinatie typeert haar werk (aldus Marja Pruis) en dat ondergaat de lezer van de weergaloze verhalen in deze bundel, die bovendien de humor niet schuwt.

ISBN 9789025458928
Uitgever atlas contact
Verschenen 2020
Bladzijden 176 blz.
Bindwijze hardcover