boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

iemands lief

iemands lief moeyaert
  • iemands lief
  • Bart Moeyaert
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Dromerig, mooi, droevig boek over een soldaat die zijn hart en zaligheid verliest

Aby:
L’Histoire du soldat bestaat al heel lang (wat ik niet wist), is in 20121 en 2013 door Bart Moeyaert in het Nederlands hertaald (waar ik ook niet van wist), en nu opnieuw herzien en uitgegeven onmdat er binnenkort een voorstelling van gegeven wordt (hetgeen ik ook al niet wist).
Wat een droevig verhaal over een soldaat die even van het fornt naar huis mag, de tijd vergeet, zijn leven vergooit, vergeeft aan een duivel, en daar steeds maar weer de prijs voor moet betalen.
Niet groots en meeslepend, maar klein en aandoenlijk pijnlijk.

 

De uitgever:
Hij zei vlak bij haar oor:
‘Ik was tot hiertoe
onderweg.
Niet ergens heen.
Alleen maar onderweg.
Nu begrijp ik dat ik
al die tijd al
hier moest zijn.’

Benjamin Popov is gewoon iemands lief en iemands zoon, tot hij
zich in oorlogstijd gedwongen ziet dienst te nemen in het leger. Als
 de jonge soldaat twee weken naar huis mag, komt hij nooit op zijn bestemming aan. Hij ruilt zijn viool tegen rijkdom, en verliest zijn hart en zijn ziel.
Moeyaerts meesterlijke bewerking van  L’Histoire du soldat van Charles-Ferdinand Ramuz en Igor Stravinsky wordt dit najaar door zowel het Antwerp Symphony Orchestra (met Moeyaert als verteller) als het Roeland Hendrikx Ensemble uitgevoerd. Peter Van den Ende maakte voor deze nieuwe boekuitgave fantastische illustraties bij Moeyaerts tekst, die even onheilspellend als verleidelijk zijn. Als de duivel zelf!

ISBN 9789021429809
Uitgever querido
Verschenen 2021
Bladzijden 104 blz.
Bindwijze hardcover