boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Hotel lonely hearts

hotel lonely hearts
  • Hotel lonely hearts
  • Heather O'Neill
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Wat een schitterend boek!

Aby:
De internationale pers reageerde lyrisch op dit boek, van de Washington Post tot de Toronto Star. En verhip, ik vind het ook prachtig. Wat een levendige personages, wat een sprankelend verhaal, wat een enige zinswendigen, wat een creatieve (en gelukkig niet weggeredigeerde) beeldspraak! Het wordt vast mijn lievelingsboek van deze maand.

Uitgever:
Een prachtige, poëtische roman – een modern, origineel sprookje.
Montreal, 1914. Twee baby’s worden midden in de winter achtergelaten in een weeshuis. Allebei blijken ze uitzonderlijke talenten te bezitten: Pierrot is een wonderkind op de piano, Rose brengt met haar dans en gevoel voor komedie overal waar ze komt vreugde. De kinderen worden verliefd op elkaar en dromen van een toekomst waarin ze de meest extravagante en verleidelijke circusshow ter wereld zullen opzetten.
Als tiener worden de twee gescheiden. Beiden aan het werk gezet als hulp tijdens de Grote Depressie, zakken ze langzaam weg in de onderwereld van Montreal, overlevend door sekswerk, drugs en diefstal. Maar als Rose en Pierrot elkaar terugvinden – na jarenlang zoeken en wanhopige armoede – wordt de mogelijkheid van hun jeugddroom nieuw leven ingeblazen en doen ze alles om deze waar te maken. Al snel hebben Rose, Pierrot en hun troep van clowns en showgirls het gemaakt in New York, zowel op het podium als op straat. Noch het theater noch de onderwereld zal ooit hetzelfde zijn.

ISBN 9789029092876
Uitgever Meulenhoff
Verschenen 2019
Bladzijden 431 blz.
Bindwijze Hard-cover
Andere talen Engels - €20,95

buikbandje

Wat een aangrijpend verhaal over twee kinderen aan de Canadese zelfkant. En wat een mooie taal.
Soms hard, soms boterzacht.