boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Homme en het noodgeval

mieras homme noodgeval
  • Homme en het noodgeval
  • Annejan Mieras
  • € 14,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Homme leert "noodgeval" Pien steeds beter kennen

Aby:
Ik werd eerst aangetrokken door de prachtige omslag van die geweldige illustrator Linde Faas, en daarna gestimuleerd door een positieve kritiek van een collega boekverkoper. En echt, het was geen teleurstelling. Homme zit niet te wachten op een rare meid in huis, die ook nog in zijn kamer moet slapen. Maar gaandeweg krijgt hij wat meer begrip voor haar, en zelfs ook wel wat meer inzicht in zichzelf. Een mooi 10+ boek.

De uitgever:
Het is geen rugbyvriendje van Tim dat komt logeren, maar die rare meid uit Hommes klas: Pien. En ze moet ook nog in Hommes kamer, dus Homme moet bij Tim. Logisch dat Homme het helemaal niet ziet zitten. Waarom moet Pien zo nodig bij hen als haar moeder even niet meer kan? Ze is onhandig, lust niks, en ze zegt dat ze een prinses is. En natuurlijk wordt ze hartstikke voorgetrokken door zijn ouders… Aangespoord door zijn grote vriend, fietsenmaker Kees, gaat Homme stiekem op onderzoek uit. Wie is Pien nou echt? Annejan Mieras schrijft een verhaal dat tegelijkertijd hartverscheurend en hartverwarmend is. Over kinderen in situaties waar ze zelf geen stem in hebben, en hoe ze zich daarin staande houden. En over de onverwachte bijzondere kanten die dat kan hebben. Met een prachtig omslag en ijzersterke ‘ijzerdieren’ van Linde Faas. Annejan Mieras studeerde bouwkunde aan de TU Delft, waar ze afstudeerde op het ontwerp van een basisschool. Dat was misschien al een teken: na vijftien jaar architectuur stapte ze over naar het onderwijs. Al ruim tien jaar is ze inmiddels leerkracht aan een vrije school. Vorig jaar debuteerde ze met Portiek Zeezicht.

ISBN 9789047711827
Uitgever lemniscaat
Verschenen 2019
Bladzijden 196 blz.
Bindwijze hard-cover