boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Home Sweet Home

home sweet home yvette van boven
  • Home Sweet Home
  • Boven, Yvette van
  • € 32,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Nieuw Iers Comfort Food

Wanneer je de voorkant en sommige van de binnenfoto’s bekijkt zou je kunnen denken dat Home Sweet Home een reisboek is. Paginagrote foto’s van het Ierse landschap en verlaten Ierse stadjes staan in het nieuwe kookboek van Yvette van Boven. Maar daartussen!

Van een kookboek wens ik maakbare recepten met veel smaak. Daar vind ik er veel van in dit nieuwe boek van Van Boven. ‘Ierse carbonara’ bijvoorbeeld wil ik vanavond eten én koken. En morgen ‘Kabeljauw met bieslook en Worcestershireboter’. Ik weet zeker dat mijn zoon gaat smullen van ‘Langzaam gegaarde bleekselderij’ en mijn lief van ‘Yvettes coddle met gnocchi van semolina’ en ik probeer een gelegenheid te verzinnen waarvoor we ‘Citroenschuim’ als toetje kunnen maken.

Kortom, een aanwinst voor de kookboekenkast!

Van de uitgever:
‘Ieren zijn royaal en gastvrij, melancholisch, dromerig en fantasierijk. En iedereen kan zingen. Dat probeer ik in Home Sweet Home terug te laten komen: schuif bij me aan, schenk uzelf een Guinness in en schraap uw keel, want na het eten zullen we zingen tot de morgen komt.’

In Home Sweet Home keert Yvette van Boven terug naar de keuken van Ierland: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, waar ze haar eerste hapjes at en waar haar liefde voor eten ontstond.

Van oorsprong is de Ierse keuken tamelijk eenvoudig, maar vandaag de dag heeft Ierland ontzettend veel te bieden: u vindt er prachtig rund- en lamsvlees of wilde zalm en makreel. Het land staat vol kruiden en wilde vruchten om vrij te kunnen plukken. Het beroemde sodabrood en de ongeëvenaarde boter zijn ware delicatessen.

Met dit boek laat Yvette de ware culinaire rijkdom van Ierland zien en proeven. Home Sweet Home is een ode aan de traditionele en de hedendaagse kookcultuur van het eiland, maar vooral een lekker boek vol heerlijk comfortfood.

Yvette van Boven werd geboren in een klein dorpje ten zuiden van Dublin, aan de voet van de Wicklow Mountains. Behalve van haar boeken is Yvette ook bekend van haar tv-programma ‘Koken met Van Boven’ bij de VPRO, haar wekelijkse rubrieken in Libelle en Volkskrant Magazine en haar vaste bijdrage aan maandblad delicious. Ze illustreert haar boeken zelf; haar man Oof maakt de foto’s. Yvettes werk is vertaald in het Engels, Duits, Frans en Spaans.

ISBN 9789059567542
Uitgever Fontaine Uitgevers
Verschenen 2017
Bladzijden 304 blz.
Bindwijze hardcover, 2 leeslinten