boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Hoe overleven we?

hoe overleven we Oomen
  • Hoe overleven we?
  • Francine Oomen
  • € 29,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Indrukwekkende graphic novel over trauma's en traumaverwerking

Aby:
Kom, ik blader eens wat in een boek, dacht ik. En ik werd gegrepen. Eerst door de (voor mij verrassende) collage/tekenstijl van deze graphic novel, en daarna door de inhoud. Francine Oomen duikt in haar verlden, om haar disfunctionele heden aan te pakken. En wat ze daar tegenkomt is niet faai, eigen trauma’s, overerfde trauma’s, en allen onverwerkt. En over de verwerking, de methoden, de inzichten, de moeilijkheden gaat dit boek.
Zeer de moeite waard Ook voor mensen die bij hun eigen weten niet getraumatiseerd zijn.

De uitgever:
Francine Oomen is op een punt in haar leven beland dat ze patronen herkent, niet alleen in haar eigen leven, ook van generatie op generatie. Als ze op haar moeders sterfbed een geheim ontdekt dat verdacht veel op het hare lijkt, besluit ze dat het tijd is om die patronen te doorbreken. Ze daalt af in haar binnenwereld, waar ze als eerste drs. Mol ontmoet, psycholoog van de koude grond, gespecialiseerd in intergenerationeel trauma. Mol wijst Francine de weg naar de meisjes Twaalf, Dertien en Zestien, die opgesloten zitten omdat ze dingen hebben meegemaakt die onverdraaglijk en onverteerbaar waren.
Een graphic novel over intergenerationeel trauma en heling.
Over patronen en hoe die te doorbreken.
Over liefde, moederschap en het verband daartussen.
Over kijken en wegkijken.
Hoe overleven we? is een autobiografische zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van seksueel misbruik en hoe de keten te doorbreken. Deze prachtige tweede graphic novel van Francine Oomen is wederom openhartig, taboedoorbrekend, actueel én urgent.

ISBN 9789038810621
Uitgever nijgh & van ditmar
Verschenen 2021
Bladzijden 248 blz.
Bindwijze paperback met flappen