boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Hoe Matt een dode vis werd

matt vis kan
  • Hoe Matt een dode vis werd
  • Jeroen van Kan
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Wonderlijke metamorfosen, wonderlijk beschreven

Aby:
Denk aan Kafka, denk aan Tim Burton, denk aan Oividius, denk aan sprookjes voor volwassenen, denk aan Belcampo, denk aan Jeroen van Kan. Korte en halflange verhalen over vreemde veranderingen, over mensen die lijden aan het leven, die misschien wel hopen dat verandering ook verbetering betekent, maar daar niet direct op mogen rekenen. Vervreemdend, interessant, vermakelijk, verassend, verwarrend en soms verschrikkelijk.

De uitgever:
Matt Scaramelli is metamorfoseur: hij kan in alles veranderen wat het publiek van hem vraagt. Tot iemand hem op een avond opdraagt de gedaante van een vis aan te nemen. In ‘De doodroker’ staat Alfred Tibbats
op het punt zichzelf dood te roken en slaat hij geamuseerd de wedloop gade van de aandoeningen die hem naar het leven staan, nieuwsgierig welke zal winnen. In ‘Het delicate monster’ raakt een man na een kleine ingreep aan zijn verstandskiezen langzaam misvormd en wordt hij daar door zijn artsen om bewonderd: ze zien mismaaktheid in haar meest delicate vorm.
Vrijwel alle hoofdpersonen in Hoe Matt een dode vis werd staan aan de vooravond van een mentale of fysieke verandering die óf hun leven grondig verandert, óf tot hun dood leidt. Want hoe te leven als dwangmatig roker, als delicaat monster, als metamorfoseur met visangst?

ISBN 9789021419282
Uitgever querido
Verschenen 2019
Bladzijden 288 blz.
Bindwijze hardcover