boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Hoe alles begon

hoe alles begon bergsma bijloo
  • Hoe alles begon
  • Bouwine Bergsma & Adriaan Bijloo
  • € 22,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Prachtige prenten en zinvolle informatie over het begin van alles, en de evolutie tot nu toe

Aby
Oe wat mooi! Wat een schitterende tekeningen, van oerknal tot aarde tot kleine dingetjes tot beestjes tot mensen en fabrieken en mobiele telefoons. Een schitterdende reis door de wereldgeschiedenis, natuurlijk met informatieve tekst die ook lekker toegankelijk is. Voor kinderen die van mooi en leerzaam houden. En voor mij.

De uitgever:
Eerst was er helemaal niks. Tenminste, dat leek zo. Er was wel een minuscuul puntje en toen een knal, nee – een flits! De oerflits. Dit boek laat je zien hoe ons heelal ontstond. Hoe atomen sterren werden, die het sterrenstof maakten waarvan alles is gemaakt. Hoe klontjes moleculen levende cellen werden, de evolutie van alles wat leeft en de geschiedenis van de mens.

Je maakt een reis door de 13,8 miljard jaar dat ons heelal nu bestaat. Langs het ontstaan van ons sterrenstelsel, de aarde, de maan, de oceanen en alle vormen van leven. Via de zoogdieren komen we bij de eerste mensen uit de oertijd, waarna we steden en machines zien ontstaan, en we volgen ze tot en met nu. Ook kijken we zelfs een klein beetje naar de toekomst. Duik in de grote geschiedenis vanaf de oerflits tot nu, laat je verrassen en geniet van meer dan vijftig prachtige platen!
Hoe alles begon maakt de grote geschiedenis, oftewel big history, toegankelijk voor iedereen van 9-99 jaar. Het is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers uit verschillende vakgebieden, zoals astrofysica en evolutiebiologie.

ISBN 9789464040197
Uitgever fontaine
Verschenen 2020
Bladzijden 128 blz.
Bindwijze hardcover