boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

het zeeboek

zeeboek vos
  • het zeeboek
  • Sarah de Vos
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Geen makkelijk kinderboek over de zee, maar wel zeer informatief

Aby:
Ieder jaar rapen we schelpen. Honderden, duizenden, genoeg om huizenhoge zandkastelen mee te bekleden. Maar welke schelp hoort bij welk dier? Waar komen ze vandaan? En overigens, welk zand is geschikt voor zandkastelen? Waar wordt dat zand gemaakt? Typische vragen waar je in dit boek antwoord op vindt. De info is niet altijd makkelijk, en ook niet altijd eenvoudig beschreven, maar wel zeer leerzaam. Een mooi boek voor de zeeminnende doorbijters onder ons. 

De uitgever:
Naar zee gaan, dat is altijd een beetje magie. En weet je wat zo’n dag aan zee nog specialer maakt? Ontdekken wat er allemaal leeft en verstopt zit op, onder en aan het strand! Dankzij Het zeeboek veranderen ‘kustvogels’ in tureluren, strandlopertjes en kokmeeuwen. ‘Schelpen’ worden plots wenteltrapjes, kokkels en muiltjes. Zo krijgen het strand en de zee verrassend veel laagjes, zelfs voor absolute beginners. Want als je één strandvondst kan herkennen, dan gebeurt het…: je wilt alleen nog maar méér te weten komen over dat boeiende, soms bizarre en altijd ongelofelijk fascinerende zeeleven. Prikken alle kwallen? Hoe ontstaat een golf? Wie maakt de ‘zandkakjes’ op het strand? Kan je bij ons echt fossiele haaientanden jutten? (Antwoord: ja!) En zoveel meer… Volledig geïllustreerd met leuke en duidelijke tekeningen. Met een stevige determinatieposter.

ISBN 9789022336458
Uitgever Manteau
Verschenen 2019
Bladzijden 192 blz.
Bindwijze hardcover