boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

het verre veld 9789029093439

  • het verre veld 9789029093439
  • Madhuri Vijay
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Wat een prachtig droefmooi boek over Kasjmir en liefde

Aby:
Wat de literatuur vermag: de wereld die je niet (of alleen maar uit de kranten) kent een gezicht geven. Dat lukt in dit schitterende boek over een opstandige moeder, een onderzoekende dochter, een verhalenverteller met geheimen en een expolieve situatie in het noorden van India.
Iedere avond hoop ik weer een paar uur wakker te mogen liggen, om dit boek uit te kunnen lezen. Nog een nacht, nog uurtje te gaan, en dan is het zover. Dan is het een van de mooiste boeken die ik dit jaar gelezen heb.

De uitgever:
Madhuri Vijay beschrijft op prachtige wijze de zoektocht van een jonge vrouw naar een verloren figuur uit haar kindertijd.
Na haar moeders dood reist Shalini, een bevoorrechte en rusteloze jonge vrouw uit Bangalore, naar een afgelegen himalayadorp in Kasjmir, de woelige noordelijke regio
van India. Ze gelooft dat het verlies van haar moeder verband houdt met de verdwijning van Bashir Ahmed tien jaar geleden. Deze charmante kasjmierverkoper bezocht
vroeger regelmatig haar ouderlijk huis. Maar hij blijkt niet gemakkelijk te vinden en tijdens haar reis wordt Shalini geconfronteerd met de politieke onrust in Kasjmir, en de consequenties voor de familie die haar in huis neemt.
Wanneer het leven in het dorp steeds meer beladen wordt en oude conflicten dreigen uit te barsten in geweld, voelt Shalini zich gedwongen keuzes te maken. Keuzes die
gevaarlijke gevolgen hebben voor de mensen van wie ze is gaan houden.
In Het verre veld verweeft Madhuri Vijay op meesterlijke wijze de Indiase politiek in meeslepend proza over verdriet, schuld en de grenzen van mededogen.

‘Een krachtige bespiegeling op de chaos van goede voornemens. Een meesterlijke roman.’ The Observer

‘Vijay is een moeiteloos zelfverzekerd proza-auteur. Het verre veld werpt licht op de vervolgingen in Kasjmir, maar het gaat in de kern over de onbuigzame klassenwetten die
in heel India gelden.’ The Wall Street Journal

ISBN 9789029093439
Uitgever Meulenhof
Verschenen 2020
Bladzijden 480 blz.
Bindwijze hardcover