boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het lichaam, een reisgids

lichaam bryson
  • Het lichaam, een reisgids
  • Bill Bryson
  • € 29,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een geweldige eerste allinea smaakt naar meer.

De uitgever:
Bill Bryson toont in Het lichaam dat er geen wonderbaarlijker verhaal bestaat dan dat van ons eigen lichaam. In zijn bestseller Een kleine geschiedenis van bijna alles maakte Bill Bryson de wetenschap over het ontstaan van de wereld op onweerstaanbare wijze toegankelijk voor miljoenen lezers. Nu richt hij zijn aandacht op de kleinste eenheid van ons bestaan: onszelf. Want elk mens is een universum op zich, bestaande uit 37,2 biljoen cellen. Als je elke streng DNA uit onze cellen achter elkaar zou leggen, zou dat een lint opleveren van 16 miljard kilometer. We worden bewoond door 40 000 soorten microben. En hoe vaak denk je dat je per dag met je ogen knippert? Het antwoord: 14 000 keer, waardoor we zo’n 23 minuten per dag met gesloten ogen doorbrengen. In Het lichaam neemt Bryson ons mee op een fascinerend avontuur van kop tot teen. Uitzonderlijk rijk aan informatie, onderhoudend, vol humor: dit is Bill Bryson op zijn best.ls je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Aby:
Ik was gepakt door de eerste zinnen van het boek, en die citeer ik hier graag:
“Lang geleden, toen ik nog in de eerste klas van de middelbare school zat, leerde ik van een docent biologie dat alle chemische stoffen waaruit een mensenlicham is opgebouwd, in een ijzerhandel te koop waren voor pakweg  5 dollar of zo. Ik herinner me het exacte bedrag waarop hij uitkwam niet meer. Het kan 2,97 of 13,50 dollar zijn geweest, maar het was zelfs voor de jaren zestig heel weinig geld. Ik weet nog dat ik versteld stond bij de gedachte dat je een slungelachtig en puistig ding als ik voor een appel en een ei kon maken.”
Deze ene zin, en de ervaring met zijn vorige boeken, maakt dat ik de rest heel graag ook wil lezen.

ISBN 9789045040028
Uitgever atlas contact
Verschenen 2019
Bladzijden 447 blz.
Bindwijze paperback