boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het leven als tragikomedie

Het leven als tragikomedie Frans Jansen
  • Het leven als tragikomedie
  • Fransen, Tim
  • € 4,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

In het essay van de Maand van de Filosofie, Het leven als tragikomedie, staan net als in Fransens Brieven aan Koos filosofische ideeën, maar dan zonder de reisverhalen en met meer filosofische citaten.

Van de uitgever:
Het menselijk bestaan is onlosmakelijk verbonden met een zekere tragiek. We zijn sterfelijk en kwetsbaar; we leven in een wereld waarin verschillende waarden met elkaar botsen; en we hebben het eigenaardige vermogen om allerlei existentiële vragen te stellen waar we geen antwoord op krijgen. Tot overmaat van ramp gaan we hiermee om door deze tragiek op allerlei manier te ontkennen. In Het leven als tragikomedie pleit Tim Fransen voor een herwaardering van het komische. Hij betoogt dat het komische niet een tegenpool is van het tragische, maar dat humor juist een alternatief perspectief biedt op ons onvermijdelijke falen. Een perspectief dat ons in staat stelt om het tragische onder ogen te zien, in plaats van een uitvlucht te zoeken in de vaak destructieve ontkenning ervan. En bovendien een perspectief dat een voedingsbodem kan vormen voor een gevoel van solidariteit met onze medestuntelaars.

ISBN 9789047711643
Uitgever Lemniscaat
Verschenen 2019
Bladzijden 155 blz.
Bindwijze Paperback