boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het kattenmannetje en andere sprookjes

kattenmannetje schotveld
  • Het kattenmannetje en andere sprookjes
  • Janneke Schotveld
  • € 15,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Nieuwe sprookjes, nieuwe tekeningen, nieuw boek

Aby:
Er bestaan al vele duizenden sprookjes, dus waarom zou je nieuwe bedenken? Nou, gewoon. Omdat de tijden veranderen. Omdat koningen niet alleen met knappe prinsesjes trouwen, maar ook met stoere ridsters. Omdat twee koninginnne ook wel eens samen een kindje willen. Omdat je tegenwoordig kunt mailen, en geen werelden hoeft af te reizen om berichten te versturen.
De o zo lieve Janneke Schotveld maakte vijftien nieuwe sprookjes, die geïllustreerd werden door vijftien tekenaars.
Weer eens wat anders.

De uitgever:
Nieuwe sprookjes van Janneke Schotveld
In Het kattenmannetje en andere sprookjes passeert een bonte stoet sprookjesfiguren de revue, van stoere ridsters en stokoude ooievaars tot piepkleine tovenaartjes en heel grote reuzen.
Maak kennis met Mijntje, die besluit haar broertje in een konijn te veranderen. Met Vidor, die alles van draken denkt te weten – totdat hij een wel heel bijzonder exemplaar tegenkomt. Met Ali Baba, wiens naam je misschien bekend voorkomt, want zijn overoveroverovergrootvader was best beroemd. En natuurlijk met het kattenmannetje, dat precies kan verstaan wat de katten om hem heen hem te vertellen hebben, maar zelf niemand heeft die naar zijn problemen luistert. Of toch wel?
De vijftien verhalen in deze geestige en verrassende sprookjesbundel van Janneke Schotveld zijn prachtig geïllustreerd door o.a. Martijn van der Linden, Milja Praagman, Annet Schaap, Sanne te Loo en Kristof Devos.

ISBN 9789000369263
Uitgever Van Holkema & Warendorf
Verschenen 2019
Bladzijden 160 blz.
Bindwijze Hardcover