boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het fabuleuze leven van Aesopus

aesopus lendler
  • Het fabuleuze leven van Aesopus
  • Ian Lendler
  • € 14,90

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Prachtige tekeningen van Pamela Zagarenski bij makkelijk leesbare fabels van Aesopus

Aby:
Zeer bekende fabels van de oude, Griekse, tot-slaaf-gemaakte Aesopus, bewerkt tot makkelijk (voor-)leesbare korte teksten. Maar man o man, wat zijn die dierentekeningen mooi. Daarvoor alleen al zou je het willen hebben (no offense, Aesopus, en herverteller Ian Lendler, en vertaalster Bette Westera).

De uitgever:
De fabels van Aesopus worden al meer dan 2500 jaar over de hele wereld verteld. Al generaties lang maken zijn dierenverhalen mensen aan het lachen en zetten hen aan het denken. Maar het meest inspirerende verhaal van Aesopus is zijn eigen levensverhaal. Aesopus werd als slavenkind geboren in het oude Griekenland. Zijn talent voor het vertellen van verhalen gebruikte hij om zichzelf te bevrijden uit zijn gevangenschap. Sterke, gevoelige schilderingen brengen zijn fabels – die tot de oudste bewaard gebleven verhalen uit de geschiedenis van de mensheid gerekend worden – tot leven, en laten het levensverhaal zien van de man die deugden als eerlijkheid, volharding en vriendelijkheid eeuwenlang doorgaf. Met o.a. de verhalen van De haas en de schildpad, De krekel en de mier en De leeuw en de muis. Pamela Zagarenski is een getalenteerd schilder. Ze ontving voor twee van door haar geïllustreerde boeken een eervolle vermelding bij de jaarlijkse Amerikaanse prentenboekenprijs: een Caldecott Honor Medal. Naast het illustreren van prentenboeken maakt ze beelden en grote schilderijen, die ze ook exposeert.

ISBN 9789492995780
Uitgever samsara
Verschenen 2020
Bladzijden 64 blz.
Bindwijze hardcover