boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het dagboek van Gurty, vakantie op het platteland

Het dagboek van Gurty, vakantie op het platteland, Santini, Bertrand
  • Het dagboek van Gurty, vakantie op het platteland
  • Santini, Bertrand
  • € 14,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

wat Lot zegt:

De wereld van Gurty is een wonderlijke wereld, waarin de maan af en toe kapot is, eekhoorns plakband onder hun pootjes hebben en er treinen door de lucht rijden. Gurty heeft een leven vol meevallers en tegenslagen.

Een meevaller: haar mens neemt haar mee naar het huis op het platteland waar het altijd naar venkel ruikt.
Een tegenvaller: als ze ontdekt dat de reuzedalmatiër met wie zij vrienden wil worden een koe is.

Ja, Gurty is een hond en in haar dagboek schrijft ze over schimmelige botten en kakbaden en dat is heerlijk grappig en onzinnig. Voor lezers van een jaar of 9 die niet heel makkelijk lezen en voor kinderen die houden van viezigheid en grapjes.

wat de uitgever zegt:

Vakantie op het platteland is het eerste boek over een allercharmantst hondje: Gurty. In elk dagboek gaat Gurty met haar baasje Kasper op vakantie naar hun buitenverblijf op het platteland. Daar woont ook Gurty’s beste maatje Fleur. Fleur is niet normaal maar daar mag je niet mee spotten. Ze zegt bijvoorbeeld niet ‘ja’, maar ‘joa’. Fleur en Gurty trekken er elke vakantie samen op uit, en raken telkens in grappige situaties verzeild. Vaste companen in elk avontuur zijn Billenkop, de kat van de buren (zijn wangen zijn zo dik dat ze doen denken aan, tja, billen dus) en de geniepige eekhoorn die in de kastanjeboom woont. Gurty observeert en beschrijft de wereld op een manier die tegelijk intelligent en komisch is. De dynamiek van de dialogen is ingenieus grappig. De situaties zijn heerlijk hilarisch. En dan zijn er nog al die kleine, leuke details (elke dag is genoemd naar een heilige hond, de mimiek van de getekende dieren, de spelletjes achter in het boek). Een boek om hardop mee te lachen en stilletjes van te genieten.

ISBN 9789059249004
Uitgever Baeckens Books nv
Verschenen 2021
Bladzijden 144 blz.
Bindwijze hardcover