boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het bouwen van een zenuwstelsel

Het bouwen van een zenuwstelsel Jefferson
  • Het bouwen van een zenuwstelsel
  • Margot Jefferson
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Memoir van een gelauwerde kunstcritica

Aby:
Afgelopen weekeinde (27-05-2023) stond er een uitgebreid interview met kunstcritica Jefferson in de Volkskrant. Over haar vorige boek (Negroland), over dit boek, over de manieren om als zwarte vrouw een positie in de wereld van het intellect te veroveren, over het schrijfproces en hoe dat lijkt op improvisationele jazz, en het boeide me. Benieuwd naar het boek? Ik ook.

De uitgever:
Wat kan een Zwart vrouwelijk lichaam allemaal zijn? In Het bouwen van een zenuwstelsel versplintert Jefferson zichzelf eerst en bouwt zichzelf vervolgens weer op door haar gelauwerde kritieken te vervlechten met de woorden van overleden familieleden, sleutelmomenten uit haar leven, en met gedramatiseerde berichten van mensen die haar in haar eenzaamheid vergezelden. Jazzklanken vormen de intieme en leerzame stem van een ouder. Bing Crosby en Ike Turner zijn twee van haar alter ego’s. Zo ontstaat een remix van haarzelf in een nieuwe, met leven overgoten, muzikale vorm. Met diepgang en ontroerende schoonheid herontdekt Jefferson identiteit en de vorm van de memoir.

ISBN 9789029549622
Uitgever Arbeiderspers
Verschenen 2023
Bladzijden 208 blz.
Bindwijze paperback