boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

het bamboemeisje

bamboemeisje vendel leeuw
  • het bamboemeisje
  • Mattias de Leeuw & Edward van de Vendel
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Lief dromerig sprookje geïnspireerd door een oeroude Japanse vertelling

Aby:
Ik twijfelde een beetje. Welof niet lezen, wel of niet de plaatjes bekijken. Het werd wel, en het werd een liefdevolle ervaring.
Wat zoet, die twee kinderloze maar rimpelrijke oudjes die een wezentje vinden tussen de bamboescheuten. Wat aandoenlijk, die poepende zwaluwen. Wat verwarmend, die o zo echt liefdevolle keizer. Wat passend, die tekeningen die steeds meer toevoegen.
En terwijl het helemaal fout dreigt af te lopen, de tranen er al bijna zijn, komt het toch …

 

De uitgever:
Wanneer een oude bamboesnijder tussen de bamboe een klein meisje vindt, kunnen hij en zijn vrouw hun geluk niet op. Ze zorgen voor haar alsof ze hun eigen kind is. Maar als Jie oud genoeg is om te trouwen, wil ze haar ouders niet verlaten. Voor iedere man die om haar hand komt vragen bedenkt ze daarom een opdracht die onmogelijk te volbrengen is.
Tot er een jongen komt op wie Jie verliefd wordt. Hoe kan ze nu kiezen tussen hem en haar ouders? En wat moet ze doen als ook hij zijn onmogelijke taak niet volbrengt?

Edward van de Vendel baseerde Het bamboemeisje op het verhaal van de bamboesnijder, een Japanse vertelling uit de 10de eeuw. Mattias De Leeuw liet zich voor dit boek inspireren door oude Japanse prenten en kalligrafie.
Een betoverende vertelling voor iedereen vanaf 10 jaar

ISBN 9789021414836
Uitgever querido
Verschenen 2021
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze paperback