boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep

  • Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep
  • Groen, Hendrik
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Het laatste dagboek van Hendrik Groen...

Lot:
Hendrik is 90 en voelt zich nu echt oud. Dan komt corona ook nog om de hoek kijken. Om tegenwicht te bieden aan de somberheid en de leeftijd begint Hendrik opnieuw in zijn dagboek te schrijven en dan blijkt er ook genoeg leuks te gebeuren! Het laatste dagboek is het, volgens de uitgever. Het zal mij benieuwen…

De uitgever:
Vanwege de sluiting van het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord is Hendrik Groen overgeplaatst naar Bergen aan Zee. De Oud-Maar-Niet-Dood-club is uit elkaar gevallen. Af en toe is er een Omanido-reünie waarbij het ouderwets gezellig wordt en de drank ruimhartig vloeit, maar verder is er niet veel meer om naar uit te kijken. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert het nodige gestuntel op. Hij besluit opnieuw een dagboek bij te gaan houden in een poging weer wat meer grip op de werkelijkheid te krijgen. En anders kan hij er in ieder geval nog eens nalezen wat hij allemaal vergeten is.

Het leven wordt er niet aangenamer op als ook in Bergen aan Zee het coronavirus alles op zijn kop zet. En helaas is er geen Evert meer om er foute grappen over te maken, al doet de voorheen zo brave Hendrik zijn best om zijn vriend hierin te evenaren. Gelukkig heeft hij nog drie trouwe vrienden over om hem op het rechte pad te houden: Leonie (88), Frida (10) en Juffrouw Jansen (4). Die laatste is zijn hond, het afscheidscadeau van Evert. Samen met deze bondgenoten sleept Hendrik zich opgewekt naar de eindstreep.

ISBN 9789029094139
Uitgever Meulenhoff Boekerij
Verschenen 2020
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze Paperback