boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Heertje en Meneertje

heertje en meneertje lieshout os
  • Heertje en Meneertje
  • Elle van Lieshout, Erik van Os, Jan van lierde (ill)
  • € 15,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Tussen hoog in de wolken en diep onder de grond ligt iets gemeenschappelijks in een lief prentenboek

Aby:
Even doet het boek aan Buurman en Buurman denken, twee mannetjes die samen een schuurtje gaan bouwen. Dat moet wel mis gaan. Maar nee. Het wordt anders. De mannetjes gaan elk hun eigen weg, de ene de lucht in, de ander naar het middelpunt van de aarde. Ze zijn zo ver van elkaar verwijderd, dat het nogal een opgave is elkaar weer te zien. En daar vinden ze uiteraard (het is tenslotte een kinderboek) een oplossing voor. Een lieve oplossing.
Fijn geschreven, leuk getekend, liefdevol.

De uitgever:
Wat zijn het dikke vrienden, Heertje en Meneertje. En wat zijn ze dol op bouwen! Heertje maakt een toren, Meneertje graaft een kuil. In de hoogte en in de diepte werken ze aan hun eigen huis. Op de bouwplaats drinken ze samen thee. Dan, op een dag, zijn ze klaar. Ze wonen ieder in hun ideale huis maar ze missen elkaar. Samenwonen is toch gezelliger. Maar waar? Een innemend, filosofisch en humoristisch verhaal over vriendschap.

ISBN 9789047628217
Uitgever Rubinstein
Verschenen 2020
Bladzijden 40 blz.
Bindwijze hardcover