boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Hee... zie je dat!?

hee zie je dat van der elsken
  • Hee... zie je dat!?
  • Elsken, Ed van der
  • € 25,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Mocht u de expositie Ed van der Elsken – De verliefde camera in het Stedelijk Museum gemist hebben, niet getreurd! Wie deze zomer Parijs bezoekt kan t/m 24 september terecht in Jeu de Paume voor de Van der Elsken-expo. Zorg dat u goed voorbereid op pad gaat en lees en kijk Hee, zie je dat!?. In acht aanstekelijke essays gaat Joyce Roodnat dieper in op Van der Elskens vaak gewaagde en persoonlijke films. De bijgevoegde dvd’s bevatten bijna 9 uur aan filmmateriaal, met onder andere De verliefde camera en Bye.

Van de uitgever:
Ed van der Elsken (1925-1990), het ‘enfant terrible’ van de Nederlandse foto grafie, was een getalenteerd fotograaf en filmer die gedurende ruim veertig jaar in foto’s, fotoboeken en films zijn ontmoetingen met mensen vormgaf. In Hee… zie je dat!? gaat Joyce Roodnat, cultureel commentator en filmfanaat, dieper in op de films van Ed van der Elsken. Roodnat beseft gaandeweg dat al die films bij elkaar onthullen hoe Ed zich verhoudt tot de wereld maar vooral hoe de wereld zich verhoudt tot Ed. Voor Ed van der Elsken was film van ultiem belang – hij joeg er elke keer mee op de beslissende slice of life. Het leidde tot een klein oeuvre van documentaires, altijd lyrisch en altijd gewaagd persoonlijk. Met als slotakkoord en hoogtepunt de gevierde film Bye – over zijn eigen sterven en toch voor alles over zijn eigen liefde voor het leven. Dit boek bevat tevens drie dvd’s met een selectie van films van Ed van der Elsken. Onder meer Welkom in het leven, lieve kleine (1963), De verliefde camera (1971) en Bye (1990), als bonus de documentaire Ed van der Elsken 1925-1990 van Jan Bosdriesz.

ISBN 9789047622987
Uitgever Rubinstein
Verschenen 2017
Bladzijden 48 blz.