boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Handleiding voor Ontheemden

Handleiding voor Ontheemden block
  • Handleiding voor Ontheemden
  • Robin Block
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Zeer diverse poezie over de combinatie van Nederlandse en Indonesische geschiedenis en identiteit

Aby:
fascinerend, onderzoekend, afwisselend, vreemd soms, deze gedichten, deze teksten over  Nederlands-Indonesische gedeelde en verdelende (familie-)geschiedenissen.

De uitgever:
Toen de grootouders van Robin Block na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland kwamen, wachtte hun een kille ontvangst waar geen inburgeringsboekje tegen opgewassen was. Want hoe maak je van een nieuw land je thuis?
In Handleiding voor Ontheemden spiegelt Block, balancerend tussen verschillende culturen en nationaliteiten, zijn eigen zoektocht naar identiteit aan die van zijn grootouders. Tijdens zijn reis naar het moderne Indonesië komt 400 jaar koloniale geschiedenis tot leven door de stemmen van en ontmoetingen met verschillende personages. Zo zijn er de eigenzinnige Javaanse oermoeder die voortdurend overhoopligt met de afstandelijke Europese voorvader, een jonge Jakartaanse influencer die haar geheimen letterlijk op haar lijf draagt en een grillige gids die de onderwereld en geestenwereld met elkaar verbindt.
Met rijke beelden en subtiele humor leest deze dichtbundel als een intiem en meeslepend reisverhaal, waarin Block het diep persoonlijke verbindt met een grotere geschiedenis. Voor iedereen die een plek zoekt tussen landen en vlaggen.

ISBN 9789025473501
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2023
Bladzijden 144 blz.
Bindwijze paperback met flappen